Wegwijzers
Organisaties
Algemeen Maatschappelijk Werk
Het adres van een algemeen maatschappelijk werker vindt u in het telefoonboek, de Gouden Gids, de gemeentegids of via internet (onder meer via www.mogroep.nl). U kunt zelf contact opnemen met het algemeen maatschappelijk werk: u heeft dus geen verwijsbriefje nodig. Natuurlijk kunt u wel aan uw huisarts vragen of deze een bepaalde hulpverlener kan aanraden. De hulp is gratis.
MEE Nederland
0900 - 999 88 88 (lokaal tarief)
www.mee.nl
De MEE-organisaties ondersteunen mensen met een handicap, een functiebeperking of een chronische ziekte. De MEE-consulent kan u helpen als u vragen heeft op het gebied van dagelijkse dingen als wonen, werken, scholing, werk, dagbesteding, hulpmiddelen, wetten en regelingen enzovoort. De hulp is gratis.
Ieder(in)
030 - 720 00 00 (ma - do, 9.00 - 17.00 uur, vr, 9.00 - 12.00 uur)
[email protected]
www.iederin.nl
Netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) streeft ernaar dat chronisch zieken en mensen met een beperking volwaardig mee kunnen doen aan de maatschappij.
Sociaal raadsliedenwerk
Bij de sociaal raadslieden kunt u informatie en advies krijgen over regelingen rond hulp, wonen, uitkeringen enzovoort. Er zijn sociaal raadslieden in heel Nederland. De dienst is gratis.
Patiëntenfederatie Nederland
Postbus 1539
3500 BM Utrecht
030 - 297 03 03
[email protected]
www.patientenfederatie.nl
Patiëntenfederatie Nederland is de koepel van patiëntenorganisaties.
Internet
www.regelhulp.nl: Deze website is bedoeld voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen. Regelhulp geeft een overzicht van zorg, hulp en financiële ondersteuning. Via de site kunt u voorzieningen aanvragen of contact leggen met de juiste organisatie. De website is een initiatief van het ministerie van VWS, het ministerie van SZW, het UWV, de SVB, het CIZ, het CAK en uw gemeente.
Mijn re-integratieplan
Deze online tool helpt u te achterhalen wat er van u en uw werkgever verwacht wordt, waarom u niet meer (volledig) kunt werken, welke aanpassingen en maatregelen er nodig zijn en hoe u de gesprekken met uw werkgever en bedrijfsarts kunt voeren. Zie www.mijnreintegratieplan.nl.