Behandeling

Hoe wordt voedselallergie behandeld?

Teksten

In grote lijnen

De meest voor de hand liggende aanpak van voedselallergie is om bepaalde voedingsmiddelen niet te gebruiken. Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden, zoals medicijnen die de klachten onderdrukken. Andere onderwerpen in dit hoofdstuk: noodgevallen, de (on)mogelijkheden van preventie en de risico's van alternatieve behandelingen. Lees verder: In grote lijnen

Het aanpassen van de voeding

Het mijden van bepaalde voedingsmiddelen is niet altijd eenvoudig. Dat komt omdat sommige voedingsmiddelen in veel producten voorkomen, omdat niet altijd duidelijk is wat een product precies bevat, en omdat het van belang is te letten op voldoende variatie in de voeding. U kunt hulp krijgen van een diëtist. Lees verder: Het aanpassen van de voeding

Noodsituaties

Anafylactische shock en glottisoedeem zijn sterke allergische reacties en kunnen levensbedreigend zijn. In dit hoofdstuk leest u wat u kunt doen om deze noodgevallen te voorkomen en wat er moet gebeuren als het toch mis gaat. Lees verder: Noodsituaties

Alternatieve behandelingen

Mensen maken soms gebruik van een alternatieve behandeling, als aanvulling op de reguliere behandeling. Bedenk dat alternatieve behandelingen schadelijk kunnen zijn, en dat niet alle alternatieve behandelaars betrouwbaar zijn. Laat u vooraf goed informeren en overleg altijd met uw reguliere arts voordat u met een alternatieve behandeling start. Lees verder: Alternatieve behandelingen