Veilig eten

Voorkom voedselvergiftiging met een paar eenvoudige maatregelen.

Voedselvergiftiging

2006_09_ss30-238.jpgVoeding moet op een hygiënische manier worden bereid en bewaard. Als u dat niet doet, loopt u het risico een voedselvergiftiging op te lopen. Vooral voor kwetsbare groepen bijvoorbeeld (heel jonge) kinderen, zieke mensen en ouderen, kan dit risicovol zijn.

Voedingscentrum

Het Voedingscentrum heeft twee handige uitgaven over het veilig omgaan met voeding. U kunt ze bestellen bij het Voedingscentrum zelf (070 - 306 88 88, www.voedingscentrum.nl):

  • Bacteriewijzer
  • Barbecuewijzer

In het kort:

  • Voedselvergiftiging komt regelmatig voor in Nederland.
  • De oorzaak is vaak een niet-hygiënische omgang van voeding in de keuken.
  • Ga daarom op een hygiënische manier met voeding om.
  • Tips en adviezen vindt u in de Bacteriewijzer of de Barbecuewijzer van het Voedingscentrum.