Reumafonds
Algemeen
De Stichting Nationaal Reumafonds, kortweg het Reumafonds, is dé fondsenwerver op het gebied van reuma in Nederland. Het Reumafonds strijdt voor een beter leven met reuma vandaag en een leven zonder reuma morgen. De missie van het fonds is: reuma zo snel mogelijk de wereld uit.
Dit is reuma
Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan gewrichten, botten, spieren en soms organen. Aan de buitenkant is reuma meestal niet te zien. Vaak kent reuma een grillig verloop. Periodes waarin de ziekte nauwelijks actief is, worden afgewisseld met maanden van pijn en beperkte energie. Veel mensen met reuma komen er niet voor uit, maar de beperkingen in hun leven zijn er niet minder om. In Nederland leven 2,3 miljoen mensen met een vorm van reuma.
Dit doet het Reumafonds
Het Reumafonds strijdt al meer dan 85 jaar tegen reuma in Nederland. Dat gebeurt door het financieren van onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast geeft Reumafonds voorlichting aan mensen met reuma, hun omgeving en aan het brede publiek. Ook ondersteunt het fonds de activiteiten van patiëntenorganisaties en komt het op voor de belangen van mensen met reuma.
Afhankelijk van giften
Het Reumafonds krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van donaties en giften. Vandaar dat het fonds blij is met iedere gift die bijdraagt aan de gestelde missie. Het Reumafonds draagt het CBF-Keur: het keurmerk voor verantwoorde werving en besteding van fondsen. Het CBF is de onafhankelijke instantie die normen stelt aan goede doelen. Dit betekent onder andere dat de kosten van fondsenwerving niet meer mogen zijn dat 25% van de inkomsten. Het Reumafonds blijft al jaren ruim binnen deze norm.
Onderzoek is de sleutel
Zonder wetenschappelijk onderzoek is er geen oplossing voor reuma. Het Reumafonds financiert 70% van al het onafhankelijke reumaonderzoek in Nederland. Jaarlijks dienen vele vooraanstaande wetenschappers onderzoeksvoorstellen in bij Reumafonds. Daarnaast geeft het Reumafonds langdurige ondersteuning aan achttien onderzoeksgroepen in alle academische ziekenhuizen in Nederland. Deze langdurige steun zorgt voor continuïteit in het reumaonderzoek en de daaraan verwante vakgebieden als orthopedie, immunologie en gezondheidspsychologie.
Voorlichting is belangrijk
Reuma roept vragen op, heel veel vragen. Niet alleen bij onderzoekers, maar vooral ook bij patiënten en hun omgeving. Daarom is er de Reumalijn. Heeft u ook een vraag? Belt u dan naar 0900 - 20 30 300 (lokaal tarief) of stuurt u een e-mail naar [email protected]. Op www.reumafonds.nl vindt u informatie over reumatische aandoeningen, behandelingen en over specifieke onderwerpen als voeding, bewegen en werk. Over een aantal thema's zijn brochures beschikbaar die u kunt bestellen. De overige informatie is in de vorm van een pdf te bestellen.
Uw steun blijft nodig
Dankzij effectieve behandelingen kunnen veel mensen met reuma langer en beter functioneren, zowel thuis als op het werk. Toch is reuma nog niet te genezen. Daarom heeft het Reumafonds uw steun hard nodig. Elk jaar in maart wordt de landelijke collecte gehouden. Daarnaast zijn donaties een belangrijke bron van inkomsten voor het Reumafonds. Wilt u vrijwilliger of donateur worden? Meld u dan aan via www.reumafonds.nl/help-mee. Of neemt u contact op met het Reumafonds.
Adres
Reumafonds
Postbus 59091
1040 KB Amsterdam
020 - 589 64 64
[email protected]
www.reumafonds.nl
Facebook
Reumalijn
0900 - 20 30 300 (lokaal tarief, ma – vr, 10.00 - 14.00 uur)
[email protected]
Donateursservice
020 - 589 64 75
[email protected]