Voedselallergie in het kort

Leer in weinig tijd de belangrijkste zaken over voedselallergie.

Teksten

Voedselovergevoeligheid

Voedselovergevoeligheid is een verzamelnaam voor de klachten die u kunt krijgen door bepaalde voedingsmiddelen. Vaak wordt onderscheid gemaakt tussen voedselallergie en voedselintolerantie. In het eerste geval speelt allergie een rol, in het tweede zijn er niet-allergische oorzaken. Lees verder: Voedselovergevoeligheid

Klachten

Voedselovergevoeligheid kan veel verschillende klachten veroorzaken, niet alleen in het spijsverteringskanaal. In dit hoofdstuk vindt u een overzicht. Lees verder: Klachten

Oorzaken

De allergische reactie wordt waarschijnlijk veroorzaakt door bepaalde eiwitten in de voeding. Normaal gesproken worden deze door de darmwand tegengehouden, maar bij sommige mensen komen ze toch in het bloed. Voedselintolerantie kan verschillende (niet-allergische) oorzaken hebben. Lees verder: Oorzaken

Spijsvertering en afweersysteem

Om beter te begrijpen wat er gebeurt bij voedselallergie, is het handig iets te weten over de lichamelijke achtergrond: over het spijsverteringskanaal (maag, darmen) en over het afweersysteem (hoe het lichaam zich verdedigt tegen schadelijke stoffen). Lees verder: Spijsvertering en afweersysteem